Hlavní obsah

Moravskoslezská ODS má vyslat do stranických primárek Tošenovského

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kandidaturu europoslance a bývalého hejtmana Moravskoslezského kraje Evžena Tošenovského (ODS) do stranických primárek, které rozhodnou o kandidátovi občanských demokratů na prezidenta, v pátek projedná moravskoslezská regionální rada ODS.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Evžen Tošenovský

Článek

Zda Tošenovský nabídku, aby se pokusil stát kandidátem ODS na příštího prezidenta ČR, přijme, není jasné. Jeho spolustraníci ze severu Moravy a Slezska ale věří, že ano.

Krajská manažerka ODS Eva Prudilová to však nepotvrdila. „Rada projedná přípravu zítřejšího regionálního sněmu, bude jednat o kandidátovi na prezidenta a případně jeho jméno i schvalovat,“ uvedla s tím, že podvečerní zasedání moravskoslezských špiček ODS má mimo jiné projednat i volební shromáždění a jejich termíny.

„Na schválení čeká i jméno kandidáta do podzimních senátních voleb ve volebním okrsku 74 - Karviná,“ dodala.

Na páteční regionální radu naváže v sobotu v Ostravě regionální sněm ODS, který schválí kandidátku do krajských voleb, které se uskuteční letos na podzim. Dosud znají občanští demokraté jen jméno svého volebního lídra, kterým je ředitel Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko David Sventek.

Reklama

Výběr článků

Načítám