Hlavní obsah

Víkendové oteplení pokazí přeháňky a bouřky

Novinky, jas

Závěr pracovního týdne i nadcházející víkend nabídnou příjemné jarní teploty kolem 17 stupňů. Zároveň se však bude hodit deštník, protože předpověď slibuje i přeháňky a občasné bouřky. Výraznější oteplení lze očekávat v průběhu příštího týdne. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

"V následujících dnech bude na naše území proudit teplý vzduch od jihozápadu," uvedla Honsová s tím, že v pátek bude nejprve převládat polojasné počasí, které odpoledne vystřídá oblačno až zataženo. Objevit se může déšť či přeháňky.

Ranní teploty budou klesat na hodnoty mezi pěti a jedním stupněm Celsia, odpolední maxima se dostanou na 14 až 18 stupňů.

V sobotu bude zpočátku dne méně oblačnosti, která však bude v průběhu dne znovu přibývat. "Odpoledne bude převládat oblačno až zataženo opět s přeháňkami či bouřkami," doplnila Honsová. Ranní minima se budou pohybovat mezi sedmi a třemi stupni, odpoledne se rtuť dostane na 13 až 17 stupňů.

Neděle nabídne převážně polojasno, byť i tentokrát bude v průběhu dne přibývat oblačnosti i přeháněk. Ranní minima poklesnou na šest až dva stupně, odpolední teploty zůstanou na hodnotách předchozího dne, tedy mezi 13 a 17 stupni.

Počátkem příštího týdne bude podobný charakter počasí i nadále pokračovat. Odpolední teploty by stále měly šplhat k 17 stupňům Celsia. Pozvolna se však bude oteplovat a počínaje středou, mohou teploty stoupat až k 24 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám