Hlavní obsah

Véčkům se drolí senátní kandidátky, Maxa váhá, skifař Chalupa nejistý

Právo, rsk
Praha

Drolení VV se po odchodu Karolíny Peake projevilo nejen v poslaneckém klubu, ale i v krajích či na stranických kandidátkách. Přestože véčka oznámila některé známé tváře jako kandidáty do Senátu, jejich účast zdaleka není jistá. Váhá například zpěvák Martin Maxa, nejasno je také kolem kandidatury skifaře Václava Chalupy.

Článek

Maxa, který měl za VV kandidovat na Chomutovsku, ze svého úmyslu couvá. „Situaci hodnotím a stále ji přehodnocuji,“ řekl ve středu Právu. Maxovo jméno bylo v minulých předvolebních kampaních spojováno s KSČM, jako zpěvák vystupoval na kampaních komunistů.

Na Českobudějovicku má jít jako nezávislý za VV do boje o Senát bývalý olympionik a skifař Václav Chalupa. VV ho sice na svém webu uvedly jako kandidáta, Právu však dosud tvrdil, že svoji kandidaturu „vážně zvažuje“.

Stranu opouštějí i lidé z krajů

Kromě kandidátů do podzimních voleb odstupují i některé kraje - k tomu došlo v případě Zlínského regionu, kde k peakeovcům přešel poslanec a šéf místních véček Martin Vacek, stejně jako véčkařská buňka na Praze 3. Jak informoval její lídr Pavel Křeček s tím, že zároveň odešel i místopředseda pražské Krajské rady VV Jan Dobeš, starší bratr ministra dopravy.

Z VV o víkendu odešel i šéf VV v Pardubickém kraji Miroslav Drobný. Podle něj se VV chovají jako honorační strana bez sebereflexe a jasného politického cíle, navíc lídři partaje vedou proti ministru dopravy Pavlu Dobešovi „politický proces“.

Reklama

Související témata:

Související články

Peake nechce říct, kolik má poslanců

Vicepremiérka Karolína Peake ve středu po jednání vlády nechtěla specifikovat počet poslanců VV, kteří se připojí k její nové platformě. Peake dodala, že...

Výběr článků

Načítám