Hlavní obsah

Peake hraje nepoctivě a měla by rezignovat, zní z ČSSD

Novinky, val
Praha
Aktualizováno

Předseda poslaneckého klubu Jeroným Tejc vyzval Karolínu Peake, aby rezignovala na post vicepremiérky vlády. Podle něj hraje s veřejností nepoctivou hru, když teprve teď vystoupila z VV kvůli politickému stylu strany. Měla tak podle něj učinit v době, kdy na povrch vypluly některé aféry Věcí veřejných.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc

Článek

„Peake nehraje s veřejností poctivou hru,“ řekl Tejc a vyjmenoval řadu skandálů, které během uplynulého volebního období pronásledovaly Věci veřejné. Tejc má za to, že Peake měla v minulosti mnoho možností, kdy mohla vystoupit kvůli politickému stylu Věcí veřejných. Tím totiž vicepremiérka svůj úterní krok zdůvodnila.

„Je jasné, že motivy nejsou poctivé a jediným cílem je udržet si za každou cenu křeslo vicepremiérky vlády,“ uvedl Tejc a vyzval Peake, aby na tento post rezignovala.

Karolína Peake o svém vystoupení ze strany informovala v úterý vpodvečer. „Nejsme schopni prezentovat splněné sliby, které jsme občanům dali. Nesouhlasím s politickým stylem strany, který zastírá naše úspěchy,“ zdůvodnila to. [celá zpráva]

Sociální demokraté ve středu v návaznosti na tento krok opět vyzvali Petra Nečase, aby podpořil předčasné volby. V opačném případě by měl podle nich předstoupit co nejdříve před poslance a osobně je požádat o důvěru vládě. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám