Hlavní obsah

Zlínský poslanec Vacek vystoupil z VV a přidal se k Peake

Aktualizováno

Dosavadní předseda krajské rady ve Zlínském kraji Věcí veřejných a poslanec Martin Vacek ve středu sdělil, že vyhověl usnesení mimořádné krajské rady VV a připojil se k platformě Karolíny Peake.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec Martin Vacek

Článek

Současně oznámil, že odstoupil z pozice předsedy krajské rady VV a vystoupil ze strany.

Jeho rozhodnutí odpovídá naprosto většinovému usnesení zlínské krajské rady VV podpořit platformu Karolíny Peake.

Zatím se k podpoře Peake hlásí i s Vackem sedm poslanců zvolených za VV a další se zřejmě přidají v příštích hodinách a dnech.

Bártovi doporučil odejít

Vacek vypovídal u soudu s Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou, neboť byl jedním z poslanců VV, jimž Bárta půjčil peníze. Vacek později půjčku splatil.

Po zveřejnění nahrávky Kristýny Kočí, na níž hovoří s ministrem pro místní rozvoj Kamilem Jankovským, například požadoval důsledné objasnění Jankovského role, jinak se vyslovoval pro jeho rezignaci.

Poté, co Bártu soud nepravomocně odsoudil, Vacek mu jako jeden z mála poslanců VV jasně doporučil, aby odešel z politiky a rezignoval na poslanecký mandát.

Martin Vacek a jeho pozice ve VV
Odborný terapeut Martin Vacek byl dlouholetý člen ODS. V úplatkářské kauze Víta Bárty sehrál klíčovou roli při Bártově obhajobě, když uvedl, že si od něj půjčil jako poslanec 150 tisíc korun, které mu následně splatil.Vacek se vždy vyjadřoval spíše loajálně k Bártovi, v posledních dnech se však rétorikou přiřadil k Peake, když mluvil o nutnosti změny vedení Věcí veřejných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám