Hlavní obsah

VV představily kandidáty do Senátu a krajů, nechybějí zpěvák Maxa a skifař Chalupa

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věci veřejné, které se v současnosti pohybují pod hranicí volitelnosti do Sněmovny, představily v pondělí své první kandidáty pro podzimní volby do krajů a Senátu ČR. Nechybějí mezi nimi dlouholetí členové strany ani známá jména.

Foto: Lukláš Táborský, Právo

V minulých předvolebních kampaních podporoval Maxa KSČM

Článek

Pravděpodobně nejznámějšími tvářemi kandidátek Věcí veřejných budou na podzim zpěvák Martin Maxa (vlastním jménem Ivan Varga), který bude do Senátu kandidovat v Chomutově, nebo skifař a olympionik Václav Chalupa, jenž chce uspět v Českých Budějovicích.

O tom, že se letos do Senátu chystá řada známých tváří, jako je Martin Stropnický, Ladislav Županič a další, informoval páteční deník Právo. [celá zpráva] Podle jeho informací bude na kandidátce do zastupitelstva na Královéhradecku kandidovat také Simona Chytrová, manželka Víta Olmera.

Naopak lídrem královéhradecké kandidátky VV bude Vítězslav Janků, o post jihočeského hejtmana se utká Pavel Česal a v Moravskoslezském kraji se na prvním místě kandidátky objeví poslankyně Jana Drastichová, v Pardubickém kraji to bude učitel Zdenek Zitko. Na Ústecku bude na hejtmana kandidovat současný teplický zastupitel, krajský radní a donedávna místopředseda strany Tomáš Jarolím.

Mezi další uchazeče o senátorský post mezi členy VV jsou také poslanec Jiří Štětina, lékař David Kasal, ředitel teplického gymnázia Zdeněk Bergman nebo ředitel velkoobchodní společnosti Stanislav Vodička.

Reklama

Výběr článků

Načítám