Hlavní obsah

V noci a v neděli bude vydatně pršet, na horách spadne až 60 milimetrů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s tlakovou níží, která bude přes české území postupovat od jihovýchodu, očekávají meteorologové srážky, které mohou být zejména na horách i vydatnější. Od noci ze soboty na neděli až do pondělního večera může na severním a severovýchodním návětří, zejména v Jizerských horách, Krkonoších, Orlických horách a Jeseníkách napršet i více než 60 milimetrů srážek na metr čtvereční. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Profimedia.cz

Článek

Meteorologové očekávají, že trvalejší srážky se objeví v noci ze soboty na neděli v Jeseníkách, během neděle se pak rozšíří i do dalších horských oblastí. Srážky se budou pohybovat od 20 do 40 milimetrů, místy i přes 60 milimetrů na čtvereční metr.

"Slábnout a ustávat by měly srážky na našem území od západu v pondělí," uvedl ČHMÚ.

Důsledkem srážek může být i vzestup hladin horských toků, přičemž v pondělí na nich mohou být dosaženy i stupně povodňové aktivity.

"Další vývoj na tocích bude upřesňován a pokud bude potřeba, bude během neděle vydána i výstraha," doplnili meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám