Hlavní obsah

Kočí se mohla podle soudce dopustit podvodu, měla by se jí zabývat policie

Novinky, val
Praha

Nezařazená poslankyně Kristýna Kočí se mohla podle soudce Jana Šotta dopustit podvodu, když přijala od předsedy poslanců Věcí veřejných (VV) Víta Bárty půjčku a chtěla ji proti němu použít. Uvedl to během pátečního líčení, na kterém padl rozsudek nad Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kristýna Kočí u soudu

Článek

Soudce Obvodního soudu pro Prahu 5 během líčení několikrát zopakoval, že výpovědi Kristýny Kočí jsou nevěrohodné a obsahují i logické rozpory. Zpochybnil například její tvrzení ohledně jedné z nahrávek, kdy uvedla, že si byla vědoma, že je nahrávána, a záměrně tak podle toho odpovídala.

Nevěrohodné je podle soudce také tvrzení o hysterickém stavu Kočí, do kterého měla upadnout po předání peněz od Bárty. Stejně tak ji podle něj činí nevěrohodnou poslední zveřejněná nahrávka, na které Kočí vystupuje s ministrem Kamilem Jankovským. Podle soudce je přitom jedno, zda na nahrávce hovoří Kočí pravdu či nikoliv.

Soudce také uvedl, že Kočí buď ve svých výpovědích lže, nebo se ve volbách v roce 2010 podílela na zcela cynickém podvádění občanů.

Jan Šott na líčení řekl, že by se výpověďmi Kristýny Kočí měla zabývat policie. Měla by podle něj zvážit také to, zda se nezařazená poslankyně nedopustila svým jednáním trestného činu křivého obvinění.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám