Hlavní obsah

ODS schválila krajské lídry a část kandidátů do Senátu

Výkonná rada ODS ve středu schválila krajské lídry pro podzimní volby, které vybraly regiony. Rozhodla také o necelé polovině kandidátů pro souběžné volby do třetiny Senátu. Novinářům to řekla místopředsedkyně občanských demokratů Miroslava Němcová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vedení ODS: Zbyněk Stanjura, Miroslava Němcová, Jiří Pospíšil, Petr Nečas, Pavel Kučera a Pavel Drobil

Článek

Například v Karlovarském kraji povede regionální kandidátku ODS advokát Petr Šindelář, v Plzeňském kraji předsedkyně správní rady společnosti Plzeň 2015 Marcela Krejsová a v Ústeckém kraji děčínský zastupitel Vladislav Raška. V Libereckém kraji bude za ODS kandidovat na hejtmanku náměstkyně na ministerstvu školství Eva Bartoňová.

Mezi zatím 12 kandidáty do Senátu je v obvodu Prostějov herec, nestraník Ladislav Županič. Například v Českých Budějovicích se bude o místo v horní komoře ucházet bývalý hejtman Jan Zahradník a v obvodu Brno-město bude mandát obhajovat Richard Svoboda.

Mandáty budou obhajovat také Vítězslav Jonáš v Třebíči, Karel Šebek v obvodu Benešov a Václav Vlček v Opavě. V obvodu Ostrava-město se pak o místo v Senátu utká bývalá poslankyně Dagmar Molendová. Dalších 15 kandidátů budou občanští demokraté schvalovat do konce května.

V současnosti ovládá 13 krajů, v nichž budou na podzim zastupitelské volby, opoziční ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám