Hlavní obsah

Fotbalista Poborský půjde do krajských voleb na jihu Čech za ODS

Právo, Vladimír Vácha

Fotbalový internacionál a spolumajitel českobudějovického fotbalového klubu SK Dynamo Karel Poborský, se bude v podzimních krajských volbách ucházet o přízeň voličů na jihu Čech. Na kandidátce bude na osmém místě.

Foto: David Veis, ČTK

Karel Poborský

Článek

„S fotbalovou kariérou jsem skončil a už se nikam nebudu stěhovat. Na jihu mám i perfektní rodinné zázemí, navíc na Českobudějovicku i Třeboňsku několik let podnikám," řekl Právu Poborský. Na českobudějovickou radnici i kraj se spoustou všedních problémů chodím a vidím, že by se řada věcí nejen ve sportu dala změnit k lepšímu. Začal jsem proto uvažovat o tom, že by bylo dobré, abych nebyl ten, který tam s problémy chodí, ale ten, který je pomáhá řešit. Nechci, aby to znělo nadneseně, ale jsem rozený Třeboňák, cítím se zdejším patriotem a chtěl bych kraji pomoci,“ uvedl.

Dodal, že je přesvědčen, že ODS postavila do voleb silný tým a vzhledem k tomu, že právě ve fotbale na týmové práci hodně záleží, bude se snažit, aby za ODS dosáhl co nejlepšího výsledku. Rozhodně se ale nepovažuje za politickou volavku. „Nabídku kandidovat právě za ODS jsem měl už v minulosti, neboť jsem nikdy neskrýval, že jsem voličem občanských demokratů, ale tehdy mi to připadalo příliš snadné. Nyní je to pro mne určitá výzva dokázat voliče přesvědčit o prospěšnosti programu ODS pro kraj,“ zdůraznil fotbalový internacionál.

Výraznou podporu cítí od rodiny. „Byl jsem příjemně překvapen, jak to manželka přijala, když jsem se s ní o možné kandidatuře radil. Jednoduše řekla: vždyť tady žijeme, ty zde i podnikáš. Jihočeský kraj tvoje jméno v minulosti mnohokrát už využil a tak to má svoji logiku,“ podotkl Poborský.

Reklama

Výběr článků

Načítám