Hlavní obsah

Kalousek: Klasnová jen potvrdila má slova o Věcech veřejných

Novinky, jky, aš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se v pondělí exkluzivně pro Novinky vyjádřil ke slovům místopředsedkyně Věcí veřejných, která jej označila za “politického hulvátského matadora“. Kalouska znechutilo však hlavně to, že napsala, že čelí mnoha trestním oznámením. Ta totiž vzešla právě z tábora véček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

"Vyjádření paní místopředsedkyně Klasnové stoprocentně potvrzují má slova o Věcech veřejných. Podávat na někoho účelová křivá trestní oznámení jenom proto, abych ho pak mohl veřejně osočovat, že trestním oznámením čelí, to je ukázka toho nestoudného politického stylu Věcí Veřejných, který musí skončit," řekl Novinkám Kalousek.

Klasnová ve svém nedělním komentáři na webu VV napsala, že Kalousek "osočuje VV z korupce, když sám čelil a čelí mnoha trestním oznámením“. Klasnová reagovala na Kalouskovo vyjádření v deníku Právo. Tam totiž v sobotu vyšel rozhovor, v němž ministr financí označil VV za "organizovaný zločin v politice“. Ve svém komentáři na stránkách VV napsala: "Kalousek by zasloužil za svá sobotní vyjádření výchovnou lekci."

"Nevím, zda si to paní místopředsedkyně uvědomuje, ale její vyjádření jen potvrdilo má slova o nich. Tohle je přesně ten politický styl Věcí veřejných. Tohle je smysl jejich nestoudného politického stylu - mít obrovské máslo na hlavě, útočit na jiné a chtít řešit jejich problémy, jenom aby si nikdo nevšímal problémů mých," dodal Kalousek k výtkám Klasnové.

Místopředsedkyně se v ptala, „jakým právem (Kalousek) členy VV ve všech krajích uráží?“ Komentář pokračoval výčtem kroků, které měl Kalousek v minulosti učinit.

 Další reakce VV

Bývalý místopředseda Věci veřejných Tomáš Jarolím následně napadl Kalouska, že podsouvá VV něco, co neudělaly. Trestní oznámení na něj podal jako soukromá osoba: "V návaznosti na prohlášení M. Kalouska musím konstatovat, že tak jako manipuluje již více jak 20 let tuto společnost, manipuluje i fakta. Trestní oznámení na Kalouska nikdy nepodávaly Věci veřejné, ale já jako soukromá osoba z funkce předsedy občanského sdružení. Jen jedno bylo přímo na něj a to v kauze Ostroj."[celá zpráva]

Neodpustil si výpad na ministra financí: "Miroslav Kalousek je podle mého soukromého názoru jedním z největších korupčníků v této zemi. Je pro mne symbolem posledních dvaceti let korupčních vlád."

 Tvrdý útok Klasnové na Kalouska

Klasnová v nedělním komentáři přinesla výčet chybných kroků, které měl Kalousek v minulosti učinit.

"Miroslav Kalousek je člověk, který se coby křesťanský demokrat hodlal spřáhnout s komunisty. Který jako šéf (promiňte, pane Schwarzenbergu) superpravicové TOP 09 uvažuje o vládě spolu s levicovou ČSSD. Člověk, který svým klamným předpokladem o růstu hospodářství zadlužil před pár lety ČR o 150 miliard korun, jež nyní ždíme z těch nejchudších, namísto aby okamžitě kývl na zvýšení korporátních daní, daní pro vysokopříjmové skupiny či zdanění hazardu, respektive výher,“ napsala Klasnová ve svém komentáři.

Reklama

Výběr článků

Načítám