Hlavní obsah

Být chlap, vytnu Kalouskovi pár políčků, napsala Klasnová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová se v komentáři, zveřejněném v neděli na webu VV, opřela do ministra financí a místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. Podle ní by zasloužil pár výchovných políčků. Zároveň jej označila za “politického hulvátského matadora“.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (VV)

Článek

"Být chlap a nebýt v politice, vytnu panu Kalouskovi pár výchovných políčků,“ napsala Klasnová na webu. Reagovala tím na incident, při němž 21. září 2011 Kalousek dal pár facek mladíkovi, který na něj podle něj pokřikoval, že je zloděj a bude viset. Mladík později Právu řekl, že se o šibenici nezmínil, že jen hrozil vězením. [celá zpráva]

Klasnová v komentáři napsala, že Kalousek by výchovnou lekci zasloužil za sobotní rozhovory. V deníku Právo v sobotu vyšel rozhovor, v němž Kalousek VV označil za "organizovaný zločin v politice“.

Místopředsedkyně se ptá, „jakým právem (Kalousek) členy VV ve všech krajích uráží?“

Komentář pokračuje výčtem kroků, které měl Kalousek v minulosti učinit. „Miroslav Kalousek je člověk, který se coby křesťanský demokrat hodlal spřáhnout s komunisty. Který jako šéf (promiňte, pane Schwarzenbergu) superpravicové TOP 09 uvažuje o vládě spolu s levicovou ČSSD. Člověk, který svým klamným předpokladem o růstu hospodářství zadlužil před pár lety ČR o 150 miliard korun, jež nyní ždíme z těch nejchudších, namísto aby okamžitě kývl na zvýšení korporátních daní, daní pro vysokopříjmové skupiny či zdanění hazardu, respektive výher,“ napsala Klasnová.

Podle ní Kalousek "osočuje VV z korupce, když sám čelil a čelí mnoha trestním oznámením“.

"Kolegům jednání nezávidím"

"Osud vlády je nyní veden zejména po lince komunikace s panem premiérem. Za sebe osobně však musím říci, jak mě těší, že s Miroslavem Kalouskem já vyjednávat nebudu. A svým kolegům jednání s tímto politickým hulvátským matadorem opravdu nezávidím,“ pokračovala Klasnová.

V závěru si Klasnová neodpustila pošťouchnout ministra financí poukazem na jeho starší kauzu s vojenskými padáky: "Anoncované demise ministrů za VV označil dnešní ministr financí za skok z letadla bez padáku. Obecně se říká, že je to pořád lepší, než skákat s padáky, které objednal Kalousek při svém působení na ministerstvu obrany.“

Kalousek v roce 1993 pracoval na ministerstvu obrany jako náměstek. V té době si armáda objednala nové vojenské padáky, které později v roce 1996 byly zavedeny do výzbroje armády. Odborníci tehdy varovali, že typ padáku je nebezpečný, a v roce 1997 při seskoku s ním zahynul voják. Ačkoli expertizy neprokázaly vadu padáků, o rok později byly zakázány.

Reklama

Výběr článků

Načítám