Hlavní obsah

Právo: Kde si dodělat maturitu

Právo, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jste vyučení v tříletém oboru a potřebujete maturitu? Právě teď je správný čas začít vybírat školu a obor. Právo ve čtvrtek přináší v mimořádné příloze Kde si dodělat maturitu celostátní přehled středních škol, které maturitní nástavbové studijní programy nabízejí.

Článek

Příloha dále obsahuje konkrétní informace o jednotlivých oborech, včetně délky a formy studia, školného. Přihlášky se obvykle přijímají do 20. března.

"Absolventi nástaveb mohou pracovat jako kvalifikovaní dělníci s předpokladem stát se mistry nebo se uplatnit zejména jako technologové," řekla Právu Markéta Růžičková z Národního ústavu odborného vzdělávání (NÚOV). Pracovníci s maturitou berou průměrně o více než tři tisíce korun měsíčně více, než vyučení.

V nástavbách zaměřených na podnikání, o něž je největší zájem, studenti získají základy, které potřebují pro vlastní živnost. Podmínkou k přijetí do nástavbového studia je vyučení ve stejném či příbuzném oboru.

Užitečné www.adresy
www.nuov.czNárodní ústav odborného vzdělávání: databáze středních a vyšších odborných škol, informace o uplatňování absolventů daných oborů.
www.uiv.czÚstav pro informace ve vzdělávání, odkazy, registr škol.
http://imaturita.czukázky testových úloh s řešením, zkušenosti studentů, odkazy.
www.maturita.cztestové úlohy
www.msmt.czv odkazu Střední školství je seznam schválených učebnic.
http://prace.statnisprava.czspojení na státní úřady včetně úřadů práce.
www.skolaonline.czvzdělávací portál, na němž jsou desítky užitečných odkazů například na jazykové školy, o přípravě na maturitu, o studiu v zahraničí.
www.ceskaskola.czostře polemické články ke školství, řada praktických informací.

Ve čtvrtečním Právu najdete:

  • Celostátní přehled středních škol nabízejících možnost dodělat si maturitu.
  • Podmínky přijímacích zkoušek.
  • Kolik maturita stojí na soukromých školách.
  • Kolik studentů nevydrží do finále.
  • Soutěž o praktické publikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám