Hlavní obsah

Klasnová podala trestní oznámení na Lesy ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Kateřina Klasnová (VV) podala trestní oznámení na státní podnik Lesy České republiky kvůli jeho hospodaření. Klasnová se opírá o dílčí výsledky nedávné kontroly NKÚ v podniku a nevylučuje, že další oznámení budou následovat. Informovala o tom ve čtvrtek její asistentka Kateřina Veselá.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (VV)

Článek

"Kateřina Klasnová podala trestní oznámení o podezření ze spáchání trestného činu porušení povinnosti při správě cizího majetku, kterého se měl dopustit neznámý pachatel. Jedná se například o směny pozemků obory Radějov v režii pracovníků Lesů ČR, pronájmy majetku či pohledávky po lhůtě splatnosti," uvedla Veselá.

Podle Klasnové kontrolní závěr NKÚ skýtá materiály nejméně pro tři další podezření ze spáchání trestného činu.

NKÚ podnik kontroloval od listopadu 2010 do července 2011. Některé zjištěné nedostatky byly údajně tak závažné, že ani NKÚ nevyloučil trestní oznámení. "Zjištěné nedostatky jsou některé tak závažné, že je analyzujeme a zvažujeme trestněprávní odpovědnost a v případě, že shledáme a budeme mít podezření, podáme trestní oznámení," řekl již dříve člen NKÚ Jiří Kalivoda.

Lesy ČR závěry kontroly NKÚ odmítly a na Kalivodu kvůli jeho výrokům podaly trestní oznámení. Kontrolor prý mohl spáchat trestné činy pomluvy a zneužití pravomoci veřejného činitele.

Reklama

Výběr článků

Načítám