Hlavní obsah

Jarolím bude za VV kandidovat do Senátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslanec Tomáš Jarolím, který ve čtvrtek odstoupil z funkce místopředsedy Věcí veřejných, bude na Ústecku v podzimních volbách usilovat o senátorské křeslo. Informoval o tom předseda strany Radek John.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Jarolím

Článek

„Má sice radikální názory, ale myslím, že do vysoké politiky patří,“ komentoval Jarolímovo rozhodnutí John.

Jarolím se tak rozhodnul nedlouho poté, co ve čtvrtek odstoupil z funkce místopředsedy Věcí veřejných. Tento krok sice původně plánoval už na středu, na jednání vedení strany tak ale neučinil. Ve čtvrtek se také omluvil, že rozbouřil situaci na křehké politické scéně. Svého cíle prý ale dosáhl - inicioval jednání v koalici.

"Všem občanům této země se chci omluvit. Byl jsem ten, který inicioval a eskaloval celou situaci. Byl jsem ten, který požádal nejvyšší orgán naší strany, aby učinil zásadní a nevratný krok a rozbouřil tak stojaté vody, ve kterých hrozilo utonutí naší společnosti," napsal Právu Jarolím.

Od baskytary do zastupitelstva

Místopředseda VV vstoupil do politiky v roce 2010, kdy vedl kandidátku VV v Teplicích a byl zvolen do zastupitelstva města. Předtím se angažoval jako vydavatel periodik, kde poukazoval na korupční kauzy, podal také řadu trestních oznámení. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), který byl také adresátem Jarolímových oznámení, ho označil za „místopředsedu pro křivá obvinění“.

Jarolím se může pochlubit i hudební minulostí. S populární heavymetalovou kapelou Motorband, kterou v průběhu let prošly osobnosti jako Tomáš Krulich, Libor Matejčík, Kamil Střihavka a Daniel Haftstein, nahrál coby baskytarista v 80. a 90. letech čtyři desky.

V současnosti je Jarolím majitelem reklamní agentury Rigpa, s.r.o. a předsedou občanského sdružení European Initiatory Institute. Jarolím je také jáhen - má nejnižší svěcení od metropolity Kryštofa a je aktivní věřící v pravoslavné církvi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám