Hlavní obsah

Jarolím odstoupil a lidem se omluvil za rozbouření situace

Praha
Aktualizováno

Tomáš Jarolím odstupuje z funkce místopředsedy Věcí veřejných. Ve čtvrtek ráno to oznámil Právu, krok avizoval ve středu, na jednání vedení strany tak ale neučinil. Jarolím se omluvil, že rozbouřil situaci na křehké politické scéně. Svého cíle prý ale dosáhl - inicioval jednání v koalici.

Foto: Milan Malíček, Právo

Místopředseda VV Tomáš Jarolím

Článek

"Všem občanům této země se chci omluvit. Byl jsem ten, který inicioval a eskaloval celou situaci. Byl jsem ten, který požádal nejvyšší orgán naší strany, aby učinil zásadní a nevratný krok a rozbouřil tak stojaté vody, ve kterých hrozilo utonutí naší společnosti," napsal Právu Jarolím.

Straně poděkoval za lekci demokracie a premiéru Petru Nečasovi za to, že na situaci rychle zareagoval a je ochoten ji řešit.

"Za svou osobu musím konstatovat, že jsem dosáhl svého cíle a inicioval nová jednání koalice a nové parametry vládních a koaličních priorit," uvedl Jarolím, který bude dál členem strany.

"Nejvíce pak doufám, že tato nepříjemná zkušenost bude ponaučením pro všechny zúčastněné strany o nezbytnosti otevřené a aktivní komunikace," sdělil Jarolím, který ještě v úterý večer nebyl ochoten připustit myšlenku, že by strana mohla pokračovat ve vládě a jednat o tom s koaličními partnery.

Reklama

Výběr článků

Načítám