Hlavní obsah

Praha zavedla na Václaváku pěší zónu, v okolí nastalo dopravní peklo

Právo, Stáňa Seďová
Praha

Pondělní uzavření Jindřišské ulice a vytvoření pěší zóny ve spodní části Václavského náměstí způsobilo daleko větší zmatky a komplikace, než kdo očekával.

Rozšíření pěší zóny vyvolalo chaos v pražské dopravěVideo: Novinky

 
Článek

„V tuto chvíli mi strážníci na místě hlásili totální dopravní kolaps. Stojí totiž magistrála a ti, kteří by třeba normálně nesjeli, zamířili na Václavské náměstí. Nasadili jsme tam speciálně šest lidí, aby koordinovali dopravu a informovali řidiče, ale už teď odpoledne musíme hlídky posílit,“ řekl Právu náměstek ředitele městské policie Ludvík Klema, který je prozatímně pověřen jejím vedením.

Řidiči totiž dělají, že nevidí dopravní značky, které tam jsou umístěny od pondělního rána. Praha 1 informovala před měsícem o rozhodnutí vytvořit od kolejí až k Můstku pěší zónu a uzavřít vjezd z Jindřišské ulice na náměstí.

Foto: Zdeněk Matoušek, ČTK

Pracovníci technických služeb dávají na Václavské háměstí upozornění, že Jindřišská ulice je neprůjezdná.

„Čeští řidiči se v tomhle prostě nezapřou. Ignorují značky a jedou, až kam se dá. Takže to ve většině případů vypadá tak, že dojedou až na konec Jindřišské ulice a tam je strážníci na kolejích otáčí,“ doplnil Klema s tím, že v první den jde skutečně jen o prevenci a rady, nikdo řidiče pokutovat nebude.

„K takovému kroku by se zřejmě přistoupilo až v dalších dnech, pokud řidiči budou i nadále ignorovat značení,“ slíbil náměstek městské policie.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Pracovník technických služeb upravuje dopravní značení v okolí Václavského náměstí

Reklama

Výběr článků

Načítám