Hlavní obsah

Týden bude deštivý, na velikonoční víkend se ochladí

Novinky, jas

Úvod dubna přinese více oblačnosti a srážky. Nejteplejším dnem tohoto týdne bude podle všeho úterý, kdy by se odpolední maxima mohla dostat až k 18 stupňům Celsia. V dalších dnech se však postupně ochladí a teploty se budou pohybovat jen kolem 12 stupňů. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

Velká oblačnost přinesla srážky již v pondělí, a to zejména na severu republiky. V horských oblastech se bude jednat opět o sněžení. Odpolední maxima se dostanou na sedm až 11 stupňů, na Moravě a ve Slezsku může být až 14 stupňů.

"V úterý bude na naše území proudit teplejší vzduch od jihozápadu," uvedla Honsová s tím, že nejprve bude polojasno až oblačno. V průběhu dne však od západu přibude více oblačnosti, která s sebou přinese i srážky.  Odpolední teploty by se nicméně mohly vyšplhat na 14 až 18 stupňů Celsia.

Středa již bude ve znamení zatažené oblohy s deštěm či přeháňkami. Ranní teploty poklesnou na osm až čtyři stupně, přes den se rtuť vyšplhá na 13 až 17 stupňů.

Oblačno až zataženo s přeháňkami či deštěm bude i ve čtvrtek. Ranní teploty poklesnou na sedm až tři stupně, přes den se budou pohybovat v intervalu devíti až 13 stupňů. Na severovýchodě území by mělo být až 15 stupňů.

Na víkend se ochladí

Podobný charakter si počasí uchová i v závěru týdne. V pátek se budou teploty šplhat na 10 až 14 stupňů, ranní poklesnou na čtyři až nulu. Víkendové počasí by podle numerických modelů mělo přinést polojasno až oblačno s přeháňkami a teplotami mezi sedmi a 12 stupni.

Velikonoční pondělí by mělo nabídnout oblačné počasí s přeháňkami a teplotami mezi devíti a 13 stupni Celsia. Meteorologové však budou předpověď dále upřesňovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám