Hlavní obsah

Zhasněte světla a odpojte spotřebiče, nabádá k protestům Holešovská výzva

Zástupci iniciativy Holešovská výzva chystají další protestní akci. Tentokrát lidi nabádají k tomu, aby svou nevoli se současným stavem demokracie v ČR vyjádřili zhasnutím světel a odpojením elektrických přístrojů. Akce by se měla odehrát v neděli 15. dubna.

Foto: Profimedia.cz

Počet zhasnutých světel má podle Holešovské výzvy signalizovat, kolik lidí požaduje změnu systému.

Článek

"V neděli dne 15. dubna ve 20:00 zhasněte všechna světla ve svých bytech, chatách a provozovnách a odpojte také všechny elektrické přístroje alespoň po dobu pět minut," vyzvali občany autoři Holešovské výzvy. Podle organizátorů tak mohou občané jednoduše ukázat, kolik domácností požaduje změnu systému.

Protestní iniciativa Holešovská výzva o sobě dala vědět v minulých dnech sérií demonstrací. Na nich její příznivci volali po demisi vlády a prezidenta. V podobných aktivitách hodlá iniciativa pokračovat. Na pondělní poledne avizovala hodinovou manifestační stávku, při které si mají její účastníci na svých pracovištích označit oděvy visačkou Holešovské výzvy.

V programu iniciativy stojí mimo jiné to, že si aktivisté přejí přímou demokracii a samosprávu, nebrání se potřebným státním výdajům a volají po osobní odpovědnosti a zdravém životním prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám