Hlavní obsah

Olympionik Václav Chalupa jde do senátního boje za VV

Právo, rsk

Přes všechny problémy, jimž v současnosti čelí Věci veřejné, se nejmenší vládní straně podařilo do boje o Senát na Českobudějovicku získat poměrně známé jméno. Jako nestraník má za VV kandidovat veslař, skifař a bývalý olympionik Václav Chalupa (44).

Foto: René Volfík, ČTK

Václav Chalupa

Článek

Několikanásobný vítěz Světového poháru a stříbrný medailista z olympiády v Barceloně v roce 1992 je v kraji poměrně známý, na jihu Čech i podniká. „Je pravda, že jsem byl osloven VV a nabídku velmi vážně zvažuji,“ sdělil Právu Chalupa.

Podle předsedy krajské rady jihočeských véček Jiřího Lexy je však ruka v rukávu. „Jako rodák z Jindřichova Hradce má pan Chalupa k Budějovicím a Třeboňsku historický vztah. Právě jeho zaměření i to, že za VV bude kandidovat jako nestraník, ho odliší od ostatních kandidátů,“ slibuje si.

Podle něj by se Chalupa měl také objevit na předních místech kandidátky VV pro krajské volby. „Nebude lídrem, chtěli bychom však vytvořit širší spolupráci,“ dodal Lexa.

Koho ostatní strany postaví proti Chalupovi, není u všech jasné. Známá je zatím kandidátka komunistů, učitelka mateřské školy a krajská zastupitelka KSČM Alena Nohavová a za lidovce exministr kultury Jaromír Talíř.

Do boje napočtvrté už nepůjde senátor Jiří Pospíšil (ODS), který Českobudějovicko reprezentuje od roku 1996.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám