Hlavní obsah

Šluknovsko se dočká nové pořádkové jednotky, policie našla peníze

Ústí nad Labem

Šluknovsko a celý Ústecký kraj se přece jen dočkají vzniku nové pořádkové jednotky. Policii se podařilo najít potřebné finance a k útvaru bude moci od 1. dubna nastoupit prvních 50 policistů. Na jednání s hejtmankou Ústeckého kraje Janou Vaňhovou to ve středu oznámil policejní prezident Petr Lessy.

Foto: René Chvalina, Právo

Ilustrační foto

Článek

O zřízení jednotky začala policie uvažovat v loňském roce, kdy vypukly sociální nepokoje ve Šluknovském výběžku. Minulý týden se však objevily informace, že její budování bude zastaveno kvůli rozhodnutí vlády o zmrazení části letošního rozpočtu ministerstva vnitra.

"Cítil jsem závazek, který jsme občanům dali, proto jsem znovu do Ústeckého kraje přijel informovat o situaci," uvedl Lessy.

Další lidé budou přibývat postupně

Na vznik jednotky policejní prezidium vyčlenilo původně 60 miliónů korun. Po škrtech v rozpočtu z této částky zůstane polovina. "Přijato je 50 policistů, kteří nastoupí v dubnu do služebního poměru. Uvědomuji si, že pozastavení zřízení jednotky by bylo nevratným krokem," zdůraznil Lessy.

Celá jednotka bude mít cílově asi 170 až 180 lidí. "Určitě její vznik bude pozvolnější, nebude plně obsazena do konce letošního roku, ale nic nebrání v jejím budování," uvedl policejní prezident.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám