Hlavní obsah

Vydatné sněžení opět od čtvrtka

– PRAHA
Právo, Václav Pergl

Od nedělní noci a prakticky po celé pondělí v Česku vydatně sněžilo. Na některých místech, zejména na horách, napadlo až 30 cm nového sněhu a v nížinách běžně od 10 do 15 centimetrů. V příštích dnech, jak sdělila Právu služba v Českém hydrometeorologickém ústavu v Praze, se již tak vydatné sněžení nečeká.

Článek

Srážek ubude, ve středu se ochladí a může vysvitnout i sluníčko. Teploty budou nižší než nyní. Od čtvrtka pravděpodobně až do úterý příštího týdne se ale očekává opět vydatnější sněžení, zejména ve čtvrtek a v pátek. Po celý týden se mají noční teploty pohybovat v rozmezí od -2 do -7 a přes den kolem nuly.

Řidiči by proto měli být velmi opatrní. Přes den sníh bude tát a v noci na silnicích umrzat. To bude vytvářet led. V důsledku větru, který na horách bude až do středy velmi silný, meteorologové předpokládají, že od středních poloh se budou vytvářet sněhové jazyky. Na některých místech v nížinách bude také padat sníh s deštěm nebo mrznoucí déšť. I to může velmi znepříjemnit život řidičů.

Od 1. do 10. března meteorologové předpovídají oblačno, občas sněžení, v nížinách déšť. Přechodně by bylo i polojasno. Noční teploty 1 až -5, denní 0 až 6 st. Celsia.

Od 10. do 20. března se očekává oblačno, občas srážky, většinou dešťové, a to i na horách. Noční teploty -4 až -2, denní 4 až 10 st., ke konci dekády i vyšší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám