Hlavní obsah

Šnajdr ani Horák o posty ve VZP zatím nepřijdou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Správní rada Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) v pondělí nepodpořila návrh, aby se součástí programu jejího jednání staly návrhy na odvolání šéfa pojišťovny Pavla Horáka a předsedy správní rady Marka Šnajdra (ODS).

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf VZP Pavel Horák, v pozadí Marek Šnajdr (ODS)

Článek

O odvolání Šnajdra usilovali zástupci ČSSD, konec Horáka prosazovaly VV. Body se na jednání nedostaly, protože je nepodpořili zástupci ODS a TOP 09 ani členové správní rady, které nominovala vláda, uvedla Česká televize.

Jména Šnajdra i Horáka se objevila v souvislosti se zveřejněním odposlechů mezi bývalým pražským primátorem Pavlem Bémem (ODS) a lobbistou Romanem Janouškem. Z uniklých hovorů vyplývá, že ze strany Janouška mohlo docházet k ovlivňování chodu VZP i personálních záležitostí pojišťovny.

„Z úniků odposlechů mezi Pavlem Bémem a Romanem Janouškem jasně vyplývá, že pan Janoušek přes Marka Šnajdra ovlivňoval děje ve VZP a přes něho tuto instituci řídil,“ uvedl v pátek poslanec ČSSD David Rath. [celá zpráva]

Ze strany opozice je dlouhodobě kritizován rovněž projekt internetových zdravotních knížek IZIP, který je podle ní nefunkční a předražený.

Změnám v čele pojišťovny se nebrání ani ministerstvo zdravotnictví, odmítá však náhlou destabilizaci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám