Hlavní obsah

Údaje od tajných služeb jsou nepoužitelné, tvrdí bývalý premiér Zeman

Novinky, pit
Praha

Bývalý premiér, současný čestný předseda Strany Práv Občanů Zemanovci (SPOZ) a jeden z kandidátů na prezidenta Miloš Zeman se domnívá, že údaje od tajných služeb jsou nepoužitelné. Uvedl to v nedělním diskuzním pořadu Partie na televizi Prima Family.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Zeman

Článek

Zeman sdělil, že je rád, že kauza týkající se odtajněných rozhovorů mezi bývalým pražským primátorem Pavlem Bémem (ODS) a lobbistou Romanem Janouškem vyšla najevo. Podivil se nicméně, že se tak stalo až po pěti letech.

V souvislosti s tajnými službami je Zeman přesvědčen, že tajné služby jsou v České republice přeceňovány a údaje od nich jsou nepoužitelné. I on dostával jako premiér svodky Bezpečnostní informační služby (BIS). Jeho vláda podala 2500 trestních oznámení, které mnohdy skončily kdesi ztracené na policii.

Podle Zemana se začala korupce v Česku značně rozrůstat zhruba od let 2002 až 2003, za soc. dem. premiéra Vladimíra Špidly. Podle Zemana byl Špidla slabý premiér v tom, že příliš věřil zprávám BIS.

Zeman připomněl slova podnikatele Andreje Babiše, který uvedl, že pokud se dříve podplácelo v řádech statisíců, dnes je to v řádech desítek miliónů až miliard.

Zeman připomněl obrovské daňové úniky ve výši 453 miliard a oproti tomu zmínil fakt, že současná vláda hodlá ušetřit na zdravotně postižených lidech 2,5 miliardy korun. To jednoznačně odsoudil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám