Hlavní obsah

Vláda souhlasí s přejmenováním pražského letiště po Havlovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražské ruzyňské letiště by se mohlo ještě letos přejmenovat po zesnulém prezidentovi Václavu Havlovi. Vláda premiéra Petra Nečase (ODS) s tím ve středu vyslovila souhlas. Uvedl to zdroj obeznámený s jednáním.

Foto: Profimedia.cz

Pražské letiště Ruzyně

Článek

Ruzyně by se na Letiště Václava Havla mohla podle úterního vyjádření ministra dopravy Pavla Dobeše (VV) přejmenovat od října.

Přejmenování letiště je v kompetenci akciové společnosti Letiště Praha a o této možnosti úředníci jednali také s Českým aeroholdingem, pod který letiště od tohoto měsíce patří, prozradil již dříve ministr dopravy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Přejmenování letiště inicioval režisér a producent Fero Fenič. Petici za přejmenování letiště doposud podepsalo přes 82 tisíc lidí. Akci podporuje i vdova po Václavu Havlovi Dagmar.

Prezident Václav Klaus minulý týden podepsal zákon o uznání Havlových zásluh.[celá zpráva]

Havel zemřel loni 18. prosince.

Reklama

Související témata:

Související články

Knihovna v Paříži ponese jméno Václava Havla

Nová knihovna na severu Paříže ponese jméno nedávno zesnulého českého prezidenta Václava Havla. S odvoláním na pařížského starostu Bertranda Delanoëa o tom na...

Výběr článků

Načítám