Hlavní obsah

Přes výzvu vedení ČSSD to za ně nevezmu, vtipkoval Kalousek

Právo, jov
Praha

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) si před zahájením úterní schůze poslanců k nedůvěře vládě zavtipkoval na účet ČSSD. Ještě než byla ve Sněmovně zahájena tisková konference sociálních demokratů, přistoupil k pultíku a krátce promluvil k novinářům. S nadsázkou oznámil, že nevyslyší žádost členů vedení ČSSD, aby to za ně vzal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

Před místností, kde se konají ve Sněmovně tiskové konference, se krátce před půl šestou sešlo takřka kompletní vedení ČSSD a pilovalo své proslovy k novinářům na téma třetí pokus o shození vlády. Do hovoru se zapojil i Kalousek. Následně se ovšem od skupiny soc. dem. odpojil a v sále přistoupil k pultíku, před kterým čekali žurnalisté.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vedení ČSSD

„Jsem pověřen vedením soc. dem., abych to vzal za ně. Já to přesto neudělám,“ poznamenal Kalousek s úsměvem a odkráčel. Krátce poté do místnosti vstoupily špičky ČSSD a zahájily regulérní tiskovou konferenci. Šéf soc. dem. Bohuslav Sobotka začal vypočítávat vládní hříchy a odůvodňovat, proč je třeba kabinetu vyslovit nedůvěru.

Do Kalouska se pak pustil šéf Senátu Milan Štěch (ČSSD). Ministra financí obvinil, že „velmi nevybíravým způsobem“ zaútočil na účastníky čtvrteční demonstrace svolané na pražské Václavské náměstí Holešovskou výzvou. Odkazoval na Kalouskovo nedělní vyjádření k požadavkům výzvy. „O novém spravedlivém řádu kdysi mluvil i jakýsi malíř pokojů v Německu,“ řekl ministr v narážce na Adolfa Hitlera. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám