Hlavní obsah

Exministru Kocourkovi může soud omezit právo disponovat s majetkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalá manželka exministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka (ODS) má stále šanci na to, aby soud omezil jejímu někdejšímu choti právo disponovat s majetkem. Pražský městský soud totiž zrušil rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 6, který v únoru zamítl její návrh na omezení dispozice s některými jeho nemovitostmi. Návrhem se tak bude znovu zabývat prvoinstanční soud.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS)

Článek

Olga Kocourková se domáhá poloviny z 16 miliónů korun, které její bývalý manžel před rozvodem skryl. Žalobu na neplatnost smlouvy o vyrovnání společného jmění manželů, kterou Kocourková s manželem v rámci rozvodu uzavřela, podala žena nedlouho poté, co se o celé věci dozvěděla. Kocourková navrhovala také mimosoudní vyrovnání, exministr však podle jejího dřívějšího vyjádření na návrh nereagoval.

"16. března jsme rozhodovali v neveřejném jednání," uvedla mluvčí městského soudu Martina Lhotáková. Rozhodnutí však odmítla více komentovat s tím, že neví, zda bylo obvodním soudem doručeno účastníkům řízení.

Matka Martina Kocourka měla podle Mf Dnes v roce 2008 uzavřít smlouvu se společností Key Investments a o týden později se na jejím účtu objevily dluhopisy společnosti v hodnotě 16 miliónů korun.

Kocourek, který nakonec z ministerského postu odstoupil, popíral možnou korupci, za několik dní však prohlásil, že uvedené peníze byly jeho osobní, ale také historické rodinné prostředky. Poté vysvětloval, že v roce 2008 nechtěl, aby jeho osobní prostředky a prostředky rodinných příslušníků byly ohroženy problémy, které měl se svou bývalou manželkou. Peníze proto podle svých slov nechal převést na účet své matky, aby je "odklonil" od problémů s rozvodem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám