Hlavní obsah

Do konce března bude teplo, duben přinese typicky aprílové počasí

Novinky, jas

Až do poloviny dubna bude v České republice převládat proměnlivé počasí s teplotami kolem 15 stupňů Celsia. Více oblačnosti a srážek očekává Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) počátkem dubna, kdy by mělo být i chladněji. Plyne to z dlouhodobé předpovědi.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Meteorologové očekávají, že od 21. do 31. března bude nejprve jasno až polojasno. "Od poloviny dekády bude většinou polojasno a při zvětšené oblačnosti se místy objeví přeháňky," uvádí předpověď. Noční teploty budou klesat na čtyři až minus dva stupně Celsia, denní se budou pohybovat v intervalu 11 až 16 stupňů. Přechodně může být až 19 stupňů, tvrdí ČHMÚ.

Od 1. do 10. dubna bude převládat typické aprílové počasí. Srážky se nejprve budou objevovat pouze místy, postupem času se stanou četnější. Na horách se může objevit i sněžení. Noční minima budou kolísat mezi pěti a minus jedním stupněm, přes den se bude rtuť šplhat na 10 až 16 stupňů Celsia.

Údobí od 11. do 20. dubna bude podle meteorologů pokračovat proměnlivé počasí. nejčastěji bude polojasno až oblačno s přeháňkami. Ojediněle se mohou objevit bouřky. Noční teploty očekává ČHMÚ mezi šesti stupni a nulou, odpolední maxima mezi 11 a17 stupni. Přechodně může být i 20 stupňů, uvádí předpověď.

Reklama

Výběr článků

Načítám