Hlavní obsah

Aktivista si zabral náměstí ve Varnsdorfu, chce zamezit jiným protestům

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf

Organizátor loňských demonstrací a protestů na Šluknovsku Lukáš Kohout si na několik měsíců zabral prostor náměstí před radnicí ve Varnsdorfu. Sám ale prý protesty pořádat nechce, jde mu o to, aby protesty nepořádal nikdo jiný. Další místní občan Petr Heinrich ještě dříve ohlásil demonstraci na poslední březnový den.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Lukáš Kohout

Článek

Kohout náměstí zabral na dva měsíce od začátku dubna do konce května a také na celý červenec. „Ve stejných měsících si rezervoval i prostor parku před divadlem a u hasičárny,“ řekla Právu mluvčí radnice Romana Macová.

Podle Kohouta jde o to, aby se nerozdmychávala negativní nálada. „Situace není taková, že by se mělo někam chodit. Ve městě je i večer naprostý klid, tak jako dříve,“ řekl Právu Kohout. Proto prý i zabral další možná místa konání mítinků.

Lidé by se ale měli na náměstí ve Varnsdorfu sejít 31. března od 15 hodin, organizátoři ohlásili mítink na podporu otevřeného dopisu, který chtějí poslat na úřad vlády. „Předpokládaný počet účastníků je zhruba 200,“ uvedla Macová.

Vyhrocených situací se ale zatím ve městě neobávají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám