Hlavní obsah

Na Opavsku našli kosti a kusy vojenské výstroje

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kosterní pozůstatky a zbytky vojenské výstroje našel v sobotu 17. března při procházce na Opavsku osmačtyřicetiletý muž. Nález zajistili policisté, kteří zašlou kosti na antropologickou expertízu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

O nevšedním objevu, který muž učinil v lesním porostu mezi obcemi Suché Lazce, Přerovec a Hrabyně, se policisté dozvěděli krátce před polednem. „Policisté na místě zjistili, že se jedná o lidskou lebku, bez obličejové části a o kotníkovou koženou botu, uvnitř které byly kůstky,“ uvedla opavská policejní mluvčí Dagmar Schindlerová.

Při dalším ohledáním místa policisté našli celkem 164 kostí a zbytky vojenské výstroje. „Jednalo se o části opasku se zbytky trojdílné sumky na náboje a zbytky koženého závěsníku na bodák, zlomenou plechovou pochvu na bodák, zbytky vojenského nosného koženého řemení, přezky a botu, zubní protézu a hřeben,“ popsala a dodala, že nález s největší pravděpodobností pochází z II. světové války.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám