Hlavní obsah

V karvinském babyboxu byla holčička

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život děvčátku, kterého zdravotnický personál pojmenoval Radka – Barborka, zachránil v pátek 16. března babybox v nemocnici Karviná-Ráj. Letos jde v ČR už o sedmé dítě, které matky odložily do babyboxů.

Foto: Archiv, Právo

Signalizace, že do zařízení někdo vložil dítě, se rozezněla 8 minut po 20. hodině.

Článek

Pro karvinskou nemocnici to byla premiéra. Signalizace, že do zařízení někdo vložil dítě, se rozezněla 8 minut po 20. hodině. „Jde o holčičku, váží 3130 gramů a měří 49 centimetrů. Podle lékařů bylo dítě porozeno v pátek, je zdravé a má se čile k světu,“ popsala mluvčí nemocnice Radmila Fleischerová. Děvčátko bylo oblečené.

Propagátor babyboxů v ČR Ludvík Hess uvedl, že se jedná už o 69 dítě, kterému babybox možná zachránil život. Zatímco on pojmenoval děvčátko Radkou, primář karvinské nemocnice Daniel Janek jí dal jméno Barbara, po lékařce, které dítě z babyboxů vyzvedla a příjmení Marcová. „To podle měsíce,“ vysvětlil Hess.

Radka - Barborka je devátým děťátkem odloženým do babyboxů v Moravskoslezském kraji, celkem už bylo u nás do babyboxů odloženo 42. děvčátek a 27 chlapců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám