Hlavní obsah

Policisté byli v kanceláři Rampulova náměstka legálně

Praha

Bezpečnostní akce, v rámci níž byli 17. února v kanceláři náměstka pražského vrchního státního zástupce Libora Grygárka dva lidé, byla podle policie legální. S odkazem na předsedu sněmovní komise pro kontrolu odposlechů Daniela Korteho (TOP 09 a Starostové) to v pátek uvedl deník Insider.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf VSZ Vlastimil Rampula pustil novinářům videozáznam z prohlídky kanceláře svého náměstka Libora Grygárka.

Článek

Podle deníku akci provedl Útvar zvláštních činností, který se zabývá odposlechy a sledováním. Dřívější spekulace hovořily o tom, že by v Grygárkově kanceláři mohli policisté odebírat již dříve nainstalované odposlechy. [celá zpráva]

Přítomnost "cizích lidí" v Grygárkově kanceláři 17. února večer odhalil veřejnosti pražský vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula. Že se mu někdo hrabal ve věcech, zatímco byl na nemocenské, ho upozornil sám Grygárek. Nejvyšší státní zástupce se za to na Rampulu rozzlobil, že s ním zveřejnění videa nekonzultoval a mohl zmařit vyšetřování.

Podle záznamu Rampulův předchůdce Stanislav Mečl pustil do Grygárkovy kanceláře na půl hodiny neznámé osoby a nechal je tam bez dozoru. Pak jim odemkl a pustil je ven. Podle Zemana byl zásah v souladu se zákonem.

Reklama

Výběr článků

Načítám