Hlavní obsah

V přebíraných sanitkách našli zabudovaný záchod i lubrikační gely

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Nové vedení karlovarské krajské záchranné služby při přebírání majetku zjistilo, že do jedné sanitky byl vestavěn chemický záchod. V dalším vozidle byly lubrikační gely s jahodovou příchutí. V dokladech pak našli objednávky na ubytování v nejlepších hotelech.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ředitel karlovarské krajské záchranné služby Luděk Nečesaný ukazuje sanitní vozidlo, do kterého byla vestavěna toaleta.

Článek

„Z jedné ze sanitek, která stála na dvoře sokolovské záchranky, udělali záchodek,“ popisoval nový ředitel karlovarské krajské záchranky Luděk Nečesaný. „To jsou věci, nad kterými zůstává rozum stát,“ komentoval Nečesaný a ukazoval, že chemický záchod v sanitce byl vybavený toaletním papírem. „Nezkoumali jsme ale, jestli byl kdy záchodek používaný,“ dodal.

Další nečekaný nález čekal na nové vedení v jednom ze služebních vozidel Rover. „Když jsme jej začali předělávat na normální výjezdové záchranářské vozidlo, objevili jsme v něm lubrikační gely s jahodovou příchutí. Samozřejmě pořízené z peněz záchranné služby,“ pokračoval Nečesaný.

Gely jsou potřeba

Podle odvolaného ředitele záchranky Ivo Tukinského se ale nejedná o nic mimořádného. „Tyto gely se běžně používají k lepšímu zavádění obličejové masky na podporu dýchání. Používali jsme je i v učební místnosti záchranky, kde je museli při přebírání také najít,“ odmítl Tukinski.

V dokladech záchranky se podle nového vedení záchranky objevily také podivné objednávky na ubytování. „Objednávalo se tady ubytování na vzdělávací akce nejužšího vedení v nejlepších hotelech po celé republice,“ poukázal Nečesaný. „Jezdil na ně bývalý ředitel a sestra nebo třeba jeho náměstek a jiná sestra,“ prozradil ředitel záchranky.

„Nevím, kam na ty informace chodí,“ komentoval Tukinski. „Pokud jsem někde byl, tak vzdělávací akci pořádala odborná společnost, která k tomu byla oprávněna. Obdržel jsem z takových školení certifikáty. Na některých jsem ovšem dokonce přednášel,“ dodal bývalý ředitel.

Reklama

Výběr článků

Načítám