Hlavní obsah

Poslanci se přeli kvůli stolku, Němcová prý šikanuje klub ČSSD

Praha
Aktualizováno

Poslanci ČSSD se při středečním jednání Sněmovny dostali do sporu s předsedkyní dolní komory Miroslavou Němcovou (ODS). Ta nechala odklidit stolek před jednacím sálem, seděli u něj pracovníci sekretariátu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka s kolegou Jeronýmem Tejcem

Článek

Předsedkyně Sněmovny ale něco takového odmítla. Několikrát se prý lidí, kteří před jednacím sálem seděli, ptala, co tam dělají, a nikdy se jí nedostalo odpovědi.

"Šla jsem se zeptat, zda jsou organizačními pracovníky Sněmovny, tedy přispívají k tomu, aby se organizovala práce Sněmovny. Oni se na mě chvíli usmívali a neříkali nic. Říkali něco o semináři, který tam byl minulý týden. Já jsem říkala: To tady sedíte od minulého týdne u tohoto stolku? A oni říkali: No, to jistě ne. My tady sedíme pravidelně," popsala bizarní situaci Němcová. Ani na další dotazy jí prý nebyli schopni odpovědět.

Šla si to zjistit sama, a když se vrátila, lidé u stolečku připustili, že jsou zaměstnanci klubu ČSSD a sedí tam, protože to poslanci mají daleko. "A jedinou mojí reakcí bylo, že jsem řekla: To není jediný klub, který to má daleko, protože jsou ostatní kluby, mohla bych je jmenovat, které to mají podobně daleko. Žádné rozhodnutí, žádný krok jsem neučinila," zdůraznila Němcová.

Tejc: Je to šikanováním klubu

Šéf sociálnědemokratických poslanců Jeroným Tejc ale jednání Němcové označil za šikanování klubu a za zneužití pravomocí. Servis pro poslance prý ale ČSSD zajistí jinak.

ČSSD měla před jednacím sálem stolek prý proto, že její klub sídlí v jiné budově a je to z ní daleko, asi deset minut chůze. Tejc řekl, že stolek nikdy nikomu nevadil. "Musím říct, že jsem byl velmi nemile překvapen, když z minuty na minutu byl tento prostor vyklizen, doslova odnesen stůl a znemožněna práce zaměstnancům klubu sociální demokracie, a to po vystoupení paní předsedkyně Němcové, která v této věci vyslovila názor, že takový prostor by neměl být obýván klubem sociální demokracie," uvedl Tejc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám