Hlavní obsah

STEM: S politickou situací je spokojeno jen 14 procent Čechů

Právo, rsk

Češi jsou stále nespokojeni s politickou situací. Podobně jako počátkem roku hodnotilo i na přelomu února a března tuzemskou politiku kladně jen 14 procent lidí. Vyplývá to průzkumu agentury STEM zveřejněného v pondělí.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanecká sněmovna

Článek

Spokojenost s českou politikou se od začátku roku 2011 příliš nemění; pohybuje se mezi deseti až 15 procenty. Téměř polovina lidí (44 %) je nespokojena "se vším" - situací, vládou, parlamentem i prezidentem. Ve výzkumu se navíc ještě nepromítl soud s Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou.

Silně kriticky je veřejností hodnocena i práce nejvyšších politických institucí. Prezident pracoval v uplynulém měsíci dobře podle 49 procent dotázaných, parlament a vláda shodně podle 22 procent respondentů.

"V porovnání s prvním průzkumem po parlamentních volbách dokládá celkový pokles pozitivních hodnocení za posledního půldruhého roku," napsal STEM. V říjnu 2010 podle údajů agentury hodnotilo vládu kladně 41 procent, parlament 37 procent, prezidenta 70 procent a politickou situací 29 procent dotázaných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám