Hlavní obsah

O víkendu bude skoro dvacet stupňů

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející předjarní týden přinese příjemné teploty, které se budou odpoledne pohybovat až kolem 15 stupňů Celsia. Obloha by přitom měla být převážně polojasná nebo skoro jasná. O víkendu budou teploty dokonce atakovat dvacítku. Informovala o tom Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

V týdnu se vyjasní, o víkendu bude skoro dvacet stupňůVideo: Novinky

 
Článek

Ještě v pondělí bude na většině území České republiky převážně oblačno nebo zataženo s ojedinělými dešťovými srážkami. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 6 až 11 stupni. „Pondělní den bude nejstudenějším a nejvíce oblačným dnem z celého týdne,“ uvedla Honsová.

Frontu, která se během pondělka přežene přes Českou republiku, vystřídá od západu výběžek vysokého tlaku vzduchu, jenž bude mít v úterý na svědomí ubývání oblačnosti a ustávání srážek. „Zpočátku dne bude ještě oblačno, ojediněle se slabými dešťovými přeháňkami,“ informovala Honsová. Během dne by pak oblačnost měla od západu ubývat až na polojasno.

Úterní ranní teploty se budou pohybovat od 2 do 6 stupňů, v odpoledních maximech mezi 8 až 12 stupni Celsia.

Ve středu by mělo být převážně polojasno až oblačno. Zejména v Moravskoslezském kraji lze ojediněle očekávat mírné srážky v podobě mrholení. Ráno se teploty budou šplhat od 3 do 7 stupňů, odpoledne od 10 do 14 stupňů.

Nejtepleji bude v pátek a v sobotu

Čtvrteční den bude polojasný nebo skoro jasný, ráno ojediněle s mlhami. Ranní minima se budou pohybovat od 0 do 4 stupňů, odpolední maxima mezi 10 a 14 stupni.

„Nejteplejšími dny celého týdne by měly být pátek a sobota. Nadále by mělo převažovat jasno, maximálně skoro jasno,“ uvedla Honsová. Víkendové dny přinesou v ranních hodinách jeden až pět stupňů, v pátek odpoledne naměříme 12 až 16 stupňů, v sobotu dokonce 13 až 17.

V neděli ovšem začne znovu přibývat oblačnosti. „Teploty půjdou dolů opět někam k 12 stupňům Celsia v odpoledních maximech,“ uzavřela Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám