Hlavní obsah

Březen přinese opravdové jaro, meteorologové slibují až 17 stupňů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zbývající část března bude podle meteorologů převážně ve znamení polojasné oblohy s odpoledními maximy až kolem 17 stupňů Celsia. Počátkem dubna se mírně ochladí a přibude srážek i oblačnosti. Uvádí to dlouhodobá předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Od 11. do 20. března by mělo být  zpočátku ještě oblačno až zataženo s občasným deštěm. Na horách mohou být srážky smíšené nebo sněhové, ale postupně bude oblačnosti méně. Meteorologové očekávají jasno až polojasno, které pouze krátkodobě naruší zvětšená oblačnost.

V noci bude rtuť klesat na šest stupňů až nulu, přes den se vyšplhá až ke 12 stupňům Celsia. "Ve dnech se zmenšenou oblačností místy bude až 17 stupňů Celsia," slibuje předpověď.

Mezi 21. a 31. březnem bude i nadále převážně jasno až polojasno. Pouze krátkodobě se může objevit zvětšená oblačnost s deštěm. Nejnižší noční teploty budou kolísat mezi pěti a minus jedním stupněm, odpolední maxima se budou pohybovat v intervalu 11 až 17 stupňů Celsia.

V dubnu se obloha zatáhne

Od 1. do 10. dubna předpovídají meteorologové převážně oblačno s občasnými srážkami, které mohou být na horách ještě i sněhové. "Očekáváme jen málo slunečných dní," uvádí předpověď s tím, že noční minima budou mezi šesti stupni a nulou, zatímco odpoledne se rtuť teploměru dostane na sedm až 13 stupňů Celsia.

Výhled počasí od 11. března do 10. dubna
11. až 20. březnanejprve oblačno, následně méně oblačnosti, odpoledne 6 až 12, místy i 17 °C
21. až 31. březnajasno či polojasno, krátkodobě i více oblačnosti, odpoledne 11 až 17 °C
1.až 10. dubnapřevážně oblačno se srážkami, odpoledne 7 až 13 °C
zdroj: ČHMÚ

Reklama

Výběr článků

Načítám