Hlavní obsah

Vnitru bude letos chybět v rozpočtu asi 1,7 miliardy korun

Praha

Ministerstvu vnitra bude letos v rozpočtu chybět asi 1,7 miliardy korun, řekl v pátek na tiskové konferenci ministr vnitra Jan Kubice. Vláda se nedávno rozhodla pro letošní rok vázat výdaje za 23,6 miliard v jednotlivých rozpočtových kapitolách.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr vnitra Jan Kubice

Článek

Definitivní rozhodnutí o konkrétní částce by mělo padnout koncem března po koaličních a vládních jednáních. "Já znám jedno jediné číslo, a to je 1,7 miliardy, o kterých se předpokládá, že budou zavázány ministerstvu vnitra z rozpočtu na rok 2012," uvedl Kubice.

"Já prostě nechci, aby se jakékoli úspory dotkly příslušníků, ať toho nebo onoho sboru (policie, hasičů) v přímém výkonu služby," řekl ministr. Podle něho v současné době všechna krajská ředitelství policie mají bezpečnostní situaci plně pod kontrolou. "Výslednost krajů je stejná nebo lepší, objasněnost případů je také skoro ve všech krajích lepší," podotkl Kubice.

Ministr také připustil, že v současné finanční situaci není možné do budoucna předpokládat obnovu náboru policistů v takovém rozsahu, jak by chtěl policejní prezident Petr Lessy. Ten nedávno prohlásil, že by potřeboval téměř o 1500 policistů navíc.

"Já si dokážu představit, že bych taky chtěl, aby se otevřely nábory. Možná ne až v takovém množství, ale určitě by si zasloužil posílit Středočeský a Ústecký kraj. Ale něco jiného je chtít a mít," dodal ministr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám