Hlavní obsah

Dobrák Bárta a Škárkův pes. Při Johnově výpovědi už nevydržel ani soudce a začal se smát

– Praha • Aktualizováno
Právo, Radim Vaculík

Předseda Věcí veřejných Radek John vyvolal svou výpovědí v kauze úplatků v jeho straně v soudní síni pobavení. Řekl, že Vít Bárta půjčoval všem, a kdyby si řekl, půjčil by prý i bývalému předsedovi poslanců ODS Petru Tluchořovi. Během výpovědi Johna se začal smát i soudce Jan Šott.

Radek John rozesmál i soudceVideo: Novinky

 
Článek

Právě s Tluchořem měla poslankyně Kristýna Kočí podle VV řešit puč ve Věcech veřejných. Ve středu o něm mluvil i John. "Myslím si, že Kočí zaprvé neunesla tlaky, ale taky jsem zase dostal mail, že se po nocích scházela s poslancem Tluchořem. Čili zpětně víme, že připravovala s Tluchořem puč," řekl dále soudu John.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Soudce Jan Šott

"Vít Bárta je takový, že kdokoli za ním přijde, tak on přemýšlí, jak mu pomoci. Je bohužel příliš štědrý, a také na to doplácí," poznamenal k Bártovi John.

Řekl také, že Škárka byl známý tím, že si všude a od všech půjčoval. Dokonce doplnil, že nedávno od kohosi obdržel mail, v němž se konstatuje, že si zase Škárka půjčil peníze, prý od bývalé přítelkyně.

John: Nesnáším Škárkova psa

Následně se šéfa VV vyptával Škárka. Například i na to, zda se spolu někdy setkali v sídle ABL. John nejprve připustil, že tam byl jednou jedinkrát, ale Škárku tam rozhodně podle svých slov nepotkal.

"My jsme se spolu totiž nikdy nesetkali a už se nesetkáme," řekl Škárkovi John a vyvolal tím hlasitý ohlas v soudní síni.

"Já opravdu nechodím s panem Škárkou do hospody, já nesnáším jeho bojového psa," podotkl John na dotaz soudce, jestli se nikdy se Škárkou nepotkal. Připustil pouze jeden vánoční večírek, kde mu Škárka řekl, že mu ukradl stranu.

Pak v úsměvném duchu pokračoval, když na dotaz Škárky, zda někdy slyšel o tzv. WC poradách, reagoval John slovy, že tento výraz musel určitě vymyslet právě Škárka. To už se soudce smál a požádal Johna, aby vypovídal bez invektiv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám