Hlavní obsah

Rampula odvolal další podřízenou, neměla bezpečnostní prověrku

Právo, jt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula pokračuje v odvolávání žalobců, které do vysokých funkcí jmenoval jeho předchůdce Stanislav Mečl. Poté, co nedávno sesadil šéfku odboru pro boj s nejzávažnější hospodářskou kriminalitou Soňu Bělohlávkovou, odvolal v úterý i ředitelku trestního odboru Petru Pavlánovou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pražský vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula

Článek

Právu to potvrdil sám Rampula s tím, že jejím nástupcem se stal někdejší náměstek vrchního zastupitelství Vladimír Novák.

Důvodem změny je přitom stejně jako u Bělohlávkové chybějící bezpečnostní prověrka. „Na tuto funkci je předepsána prověrka na stupeň utajení důvěrné, kterou doktorka Pavlánová nemá,“ řekl k tomu vrchní žalobce.

Právo už před časem informovalo, že získání potřebné prověrky by pro Pavlánovou mohlo být poněkud komplikované, doposud totiž nevysvětlila původ pěti a půl miliónu korun, které v roce 2009 použila na nákup bezmála osmimiliónového bytu v centru Prahy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám