Hlavní obsah

Filip se zastal šéfky liberecké KSČM, která byla terčem kyberšikany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda komunistů Vojtěch Filip se v úterý zastal šéfky liberecké krajské stranické organizace Dany Lysákové, která se na Facebooku stala obětí kyberšikany. Případ bude příští měsíc řešit soud. Pikantní je, že obhajoby obžalované se zhostí poslankyně Marie Nedvědová, která byla zvolena právě za KSČM.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip

Článek

„Dana Lysáková je poctivá a pracovitá, útok na ni mě mrzí,“ řekl v úterý Filip Právu. Do pikantní situace, kdy je obětí šéfka komunistické krajské organizace a obžalovanou hájí poslankyně za KSČM, se stranický šéf aktivně nevložil. O kauze si ale udělal obrázek.

„Nechal jsem se informovat a udělal jsem si právní a politický názor,“ sdělil Filip. Poznamenal v této souvislosti, že Nedvědová mohla využít institutu odmítnutí a ženu, která se na Facebooku pouštěla podle závěru vyšetřovatelů do Lysákové, neobhajovat.

Filip se domnívá, že jak výběr obhájkyně, tak obecně celý případ, je součástí strategie, jak znervóznit KSČM. Soudní řízení v kauze kyberšikany je naplánováno na 5. dubna. Právě Liberec je přitom pro komunisty nyní velmi důležitý. Krajské město totiž bude ve dnech 19. a 20. května hostit VIII. sjezd KSČM.

V článku z 18. února 2012 byla nedopatřením zaměněna advokátka a poslankyně KSČM Marie Nedvědová za její klientku, kterou ve sporu obhajuje. Za toto pochybení se redakce Novinek Marii Nedvědové i čtenářům omlouvá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám