Hlavní obsah

Novým mluvčím vlády bude bývalý reportér ČT Michal Schuster

Novinky, val

Do role mluvčího vlády nastupuje nově Michal Schuster, bývalý reportér České televize. Vystřídá Jana Osúcha, který se po více než dvou letech rozhodl post opustit z rodinných důvodů.

Foto: Tiskový odbor vlády

Michal Schuster

Článek

Do funkce ředitele Odboru tiskového a styku s veřejností Úřadu vlády ČR by měl Schuster nastoupit v polovině března. „Premiér Petr Nečas zároveň 14. března navrhne vládě, aby Schustera jmenovala mluvčím kabinetu,“ dodal vedoucí tiskového oddělení vlády Jakub Stadler.

Michal Schuster (43) je absolventem Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, kde vystudoval magisterský obor bohemistika - historie. V médiích působil 18 let, začínal v Mladé frontě Dnes, poté působil jako zpravodaj České tiskové kanceláře.

Posledních 12 let působil Schuster jako redaktor v ČT. Moderoval zpravodajské pořady a zaměřoval se zejména na události z domácí politické scény. Řídil také redaktory domácího zpravodajství.

V současnosti působí Michal Schuster jako akademický pracovník na vysokých školách, kde přednáší mediální komunikaci a rétoriku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám