Hlavní obsah

K urnám přišly v Karlových Varech volit prezidenta stovky Rusů

Novinky, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Stovky Rusů přišly v neděli na konzulát v Karlových Varech volit nového ruského prezidenta. Kromě západočeských lázní mohli Rusové v České republice svůj hlas jednomu z celkem pěti kandidátů vhodit do urny také v Praze a Brně.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Rusové čekají před konzulátem v Karlových varech, aby mohli odvolit.

Článek

„Lidé čekali před konzulátem ještě před otevřením volební místnosti,“ uvedl náměstek předsedy karlovarské volební komise Alexander Budajev. Během dopoledne se před vchodem do konzulátu tvořily třicetimetrové fronty.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Jedna z voliček na ruském konzulátu v Karlových Varech u volební urny.

„Přicházejí volit jednak turisté, lázeňští hosté a rovněž Rusové, kteří zde mají povolený trvalý nebo dočasný pobyt,“ pokračoval Budajev, podle kterého k prezidentským volbám přišlo mezi osmou a jedenáctou hodinou ráno kolem čtyř stovek voličů. „Při loňských vládních volbách jich přišlo celkem 520, takže zájem o prezidentské volby je mnohem vyšší,“ konstatoval.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Zápisy voličů na ruském konzulátu v Karlových Varech

O hlasy ruských voličů se ucházeli stávající předseda vlády Vladimír Putin, kandidát ruské komunistické strany Gennadij Zjuganov, nacionalista Vladimir Žirinovskij, třetí nejbohatší Rus Michail Prochorov a kandidát strany Spravedlivé Rusko Sergej Mironov.

Volební místnost v Karlových Varech se uzavře v osm hodin večer. „Po přepočítání odešleme protokol s výsledky voleb do Moskvy faxem,“ uzavřel Budajev.

Reklama

Výběr článků

Načítám