Hlavní obsah

Hašek zkritizoval Klause, na koncert ale sám nešel

Právo, jov, mh
Brno

První místopředseda ČSSD a jihomoravský hejtman nejprve slovně napadl prezidenta Václava Klause, že „ztratil svůj glanc“ zrušením návštěvy Brna, aby si následně posteskl, že hlavu státu do moravské metropole zval na koncert k 80. narozeninám jazzmana Jaromíra Hniličky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD)

Článek

Pikantní je, že Hašek na koncert nedorazil, dal přednost potravinářskému veletrhu. Jak ve čtvrtek informovalo Právo, hejtman se do Klause pustil na Facebooku. Následně se prezidentovi omluvil a příspěvek o ztrátě glancu ze sociální sítě zmizel. Hašek poté sdělil, že ho zrušení Klausovy návštěvy v Brně „mrzelo, protože jsem jej zval na koncert k 80. narozeninám Jaromíra Hniličky“.  [celá zpráva]

Ačkoliv hejtman vypíchl právě tuto kulturní událost, sám se koncertu nakonec nezúčastnil. Podle pořadatele akce Vladimíra Koudelky nedorazil nejen Hašek, ale ani brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD). Jejich účast přitom byla ohlášena předem.

Hašek se místo toho vydal na brněnské výstaviště na mezinárodní veletrh Salima.

„Protože prezident republiky změnil program, věnoval jsem se jako stínový ministr zemědělství a venkova slavnostnímu večeru zemědělských a potravinářských veletrhů Salima společně s ministrem zemědělství Petrem Bendlem, slovenským ministrem Zsoltem Simonem a dalšími významnými představiteli agropotravinářského komplexu,“ sdělil ve čtvrtek Hašek na dotaz Práva.

Uvedl, že Jihomoravský kraj na koncertě zastupoval lidovecký krajský radní pro kulturu Pavel Balík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám