Hlavní obsah

Chtělo by to někoho s lepší psychikou, Dobeš je chaotik a lhář, tvrdí Gazdík

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOP 09 se ohradila proti tvrzení ministra školství Josefa Dobeše (VV), který se vyjádřil, že za pohřbením konceptu školného stojí její odmítavý postoj. Ministr prý lže a TOP 09 zvažuje, zda nepožádá svého koaličního partnera, aby do čela ministerstva postavil "někoho v lepší psychické kondici".

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík

Článek

Podle Dobeše pohřbili školné zástupci TOP 09 Anna Putnová a Petr Gazdík, kteří se "vyjádřili ve smyslu, že je není nyní třeba přijímat," uvedl Dobeš v rozhovoru pro server Aktuálně.

Dospěl do další fáze, nejen, že říká nesmysly, ale dokonce lže
šéf poslanců TOP 09 a Starostů Petr Gazdík o ministrovi školství Josefu Dobešovi (VV)

Šéf poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů Gazdík se proti tomuto tvrzení ostře ohradil.

„Standardním způsobem chování ministra školství se již stalo, že večer říká něco jiného než ráno. Nyní už dospěl do další fáze, nejen, že říká nesmysly, ale dokonce lže,“ konstatoval Gazdík, podle něhož ministr předložil kalamitní návrh a promarnil rok času. Proto mu nabídl pomoc s přípravou reforem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr školství Josef Dobeš (VV)

"Další variantou je, že požádáme stranu Věci veřejné, aby na tak zásadní post, jakým je vedení ministerstva školství, dodala někoho v lepší psychické kondici,“ doplnil Gazdík.

Putnová: Ministra musí suplovat premiér

"Jak chaoticky ministr školství předkládal své návrhy, tak chaoticky se nyní snaží zbavovat odpovědnosti. Situace dospěla až do bodu, že za něj musel jednání přebrat pan premiér," doplnila poslankyně Putnová.

Dobeš před několika dny oznámil, že v rámci reformy vysokých škol nebudou studenti platit školné, ale objeví se takzvané zápisné a poplatky za překročení standardní doby studia.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám