Hlavní obsah

Veškeré dávky byly vyplaceny bez větších komplikací, pochlubilo se ministerstvo

Novinky, jas

Ministerstvo práce a sociálních věcí v úterý oznámilo, že se v únoru podařilo vyplatit veškeré sociální dávky za více než šest miliard korun. Podle mluvčí resortu Viktorie Plívové nedošlo k žádným vážnějším komplikacím.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09)

Článek

"Technické problémy, které se objevily, byly průběžně odstraňovány. K asi nejzávažnějším patřilo pozdržení výplaty několika set dávek zasílaných prostřednictvím složenek, které obsahovaly chybné údaje. Tento nedostatek byl odstraněn, tyto dávky již také byly zaslány k výplatě," uvedla mluvčí.

V únoru bylo podle údajů ministerstva vyplaceno více než 1,7 miliónu dávek, jejichž hodnota přesáhla šest miliard korun.

Problémy s výplatami dávek se objevily v lednu, kdy byl zaveden nový systém. Zaměstnanci úřadů práce, kteří mají výplaty dávek na starosti, si stěžovali, že nový systém není plně funkční.

Ministr práce a sociální věcí Jaromír Drábek (TOP 09) čelil i kritice opozice a připustil, že pokud by se nepodařilo dávky vyplatit včas, zvážil by rezignaci. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Radikálně se mění systém sociálních dávek

Od 1. ledna začnou být účinné změny, které přináší sociální reforma ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09). Tato reforma především...

Výběr článků

Načítám