Hlavní obsah

Jaro má ještě čas, na některých místech zaskočil řidiče nový sníh

Ač víkendové počasí s teplotami kolem deseti stupňů naznačovalo na mnoha místech ČR příchod jara, zima o sobě dala ještě vědět. V některých krajích napadl čerstvý sníh. Sníh napadl například ve Zlínském nebo Královéhradeckém či Olomouckém kraji.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

V horských oblastech Vsetínska cesty druhé a třetí třídy nadále pokrývá zledovatělý sníh do osmi centimetrů. Řidiči by proto měli jet opatrně.

Na Královéhradecku zůstává vrstva rozbředlého sněhu i na hlavních silnicích, ve vyšších polohách je sníh uježděný. Podobné je to i na Pardubicku, vrstva rozbředlého sněhu je maximálně dva centimetry.

Na Olomoucku sněží už od pondělního večera, v úterý ráno srážky zesílily.  "Sněží nám od půlnoci, od 04:00 jsou srážky intenzivnější hlavně v horských polohách na Červenohorském sedle a na Skřítku. Na cestách udržovaných chemicky je rozbředlá sněhová kaše, na inertních cestách leží ujetá vrstva krytá posypem," řekl dispečer šumperské správy silnic. Kvůli vodě je podle něj stále uzavřena silnice mezi Novou Hradečnou a Libinou.

Na Vysočině napadlo v noci na úterý několik centimetrů mokrého sněhu. Na silnicích leží ujetý sníh krytý drtí nebo jsou po chemickém ošetření mokré se zbytky sněhové břečky. Řidiči by měli jezdit opatrně v celém kraji, někde ještě mohou vozovky namrzat, uvedla krajská správa a údržba. Teploty se k ránu pohybovaly kolem nuly.

Silničáři v noci jezdili s 86 sypači. Ujetý sníh leží na vozovkách hlavně ve vyšších polohách kraje. Silnice mohou být namrzlé i jinde, třeba v lesních úsecích, uvedla dispečerka krajské správy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám