Hlavní obsah

Začátkem března bude příjemně teplo, ale deštivo

Novinky, jas

Přelom února a března přinese oblačnost i srážky, ale zároveň příjemné teploty, které budou odpoledne šplhat k deseti stupňům Celsia. Po většinu týdne bude převládat zataženo až oblačno s přeháňkami či deštěm, který ve vyšších polohách nahradí srážky sněhové. Novinky o tom informovala Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Zatímco v pondělí ráno klesaly minimální teploty ještě až k minus deseti stupňům, navečer začne naše území od západu ovlivňovat teplá fronta. Pondělí tak zůstane nejchladnějším dnem tohoto týdne. To i přes to, že odpolední maxima se budou pohybovat v intervalu od tří do sedmi stupňů.

"V úterý očekáváme zataženo s občasným deštěm," doplnila Honsová, podle níž na horách půjde spíše o sněžení. Ranní minima budou kolísat mezi dvěma a minus dvěma stupni, pouze na Moravě a ve Slezsku může být až minus pět. Přes den se rtuť teploměru dostane na čtyři až osm stupňů. "Na horách se mohou kvůli větru vytvářet sněhové jazyky," uvedla Honsová.

I ve středu bude převládat zataženo s občasným deštěm či mrholením. Po ránu budou teploty mezi čtyřmi stupni a nulou, odpoledne mezi osmi až dvanácti stupni.

Ještě tepleji by mělo být ve čtvrtek, kdy ranní minima klesnou na šest až dva stupně, zatímco přes den se budou teploty pohybovat mezi devíti a 13 stupni Celsia. I nadále bude zataženo až oblačno se slabým deštěm.

Charakter počasí se výrazněji nezmění ani v dalších dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám