Hlavní obsah

Za sedm let jsem vydělal 50 miliónů, řekl exšéf pražského dopravního podniku

– Praha

Bývalý ředitel pražského dopravního podniku Martin Dvořák, který je spojován s netransparentním hospodařením podniku, v neděli v ČT zveřejnil své příjmy za posledních šest až sedm let. Podle něj činily zhruba 50 miliónů korun. Zároveň oznámil, že má připraveny žaloby na média kvůli ochraně osobnosti a chce je během 14 dnů podat.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Bývalý generální ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy Martin Dvořák

Článek

„Média spustila neuvěřitelnou kampaň kolem mne, mojí rodiny i dopravního podniku. Máme vypracovány dvě nebo tři žaloby, které budou během 14 dnů podány,“ uvedl.

Média v posledních měsících informují o různých údajně problematických zakázkách a fungování v pražském dopravním podniku. Například naposledy Hospodářské noviny informovaly, že Dvořák chtěl tramvajové opravny prodat společnosti Škoda Transportation za 238 miliónů korun, přestože do nich DPP v minulosti investoval 851 miliónů korun.

Mezi další kauzy patří smlouvy na dodávku papírových a SMS jízdenek, biosložek do nafty, kontrakt na obrazovky v metru, bezpečnostní systém a smlouva na právní služby s advokátní kanceláří Šachta & Partners.

Dvořák podotkl, že ne všechny kauzy vyšetřuje policie. „Některé věci vyšetřuje policie, některé ne. Do dnešního dne mne nikdo z policie nekontaktoval. Sám jsem se přihlásil,“ uvedl Dvořák. Zároveň dodal, že z dopravního podniku se během jeho šéfování nevyvedla jediná koruna.

Reklama

Výběr článků

Načítám