Hlavní obsah

Tuhé mrazy už nehrozí, v březnu ale ještě nasněží

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr února a první týdny března se ponesou ve znamení větší oblačnosti. Deště postupně vystřídají častější sněhové srážky, teploty by ale už pod hranici minus deseti stupňů Celsia padat neměly. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu, který očekává teplotně i srážkově průměrné období.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Od úterý by mělo po celý týden převládat oblačno až zataženo provázené občasným deštěm, ve vyšších polohách sněžením. Pouze výjimečně se obloha projasní. Nejnižší noční teploty se do konce měsíce budou udržovat v rozmezí od tří do minus tří stupňů nad nulou, v zasněžených oblastech se při vyjasnění mohou propadnout až k minus sedmi stupňům. Přes den vystoupají ke dvěma až osmi stupňům, přechodně i k 10 stupňům nad nulou.

Březen však přinese ochlazení. V noci zkraje měsíce zůstanou nejnižší teploty mezi třemi až minus třemi stupni, postupně se však bude ochlazovat až k minus šesti stupňům. V oblastech se sněhovou pokrývkou a při jasnější obloze poklesnou rtuti teploměrů i k minus deseti stupňům. Denní maxima by měla i nadále kolísat mezi dvěma a osmi stupni, avšak postupně by se měla se ustálit kolem tří stupňů.

Oblačnosti sice začne ubývat a meteorologové počítají jen s místními přeháňkami, které na horách budou přecházet ve sněhové, ale polojasno brzy vystřídají opět hustá mračna a častější deště a sněžení.

Sněhových srážek bude ve druhé dekádě března přibývat, s blížícím se prvním jarním dnem se ovšem začne pomalu oteplovat a sníh bude padat už jen na horách. Z minus šesti budou nejnižší noční teploty postupně narůstat až k intervalu od minus dvou ke čtyřem stupňům nad nulou. V odpoledních hodinách by teploměry měly nakonec ukázat opět až deset stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám